Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
8 tojás, 2 fej vöröshagyma (sok kell!), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 kávéskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 5 dkg zsír, só, bors, pörköltkrém, pörköltkocka, liszt |
A tojásokat felverjük, beleszórunk 2-3 evőkanál lisztet, ízlés szerint sót, borsot. Forró, bő zsiradékon kb. 1 cm vastagon, omlettszerűen megsütjük, majd megfordítjuk, jól átsütjük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük, hogy kicsit hűljön. Míg erre várunk, a hagymát apró kozkára felaprítjuk, a maradék zsíron csipetnyi sóval megfonnyasztjuk. Megszórjuk egy-két kávéskanál pirospaprikával, elkeverjük, majd egy deci vízzel vagy húslével felöntjük, beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, ízesítjük. Lefedjük, kis lángon főzzük 10-15 percig, míg a paprika megpuhul. Addig az omlettet kedvünk szerinti méretre felkockázzuk, majd mikor a paprika puha, belekeverjük a pörköltbe. Kicsit rotyogtatjuk, ezalatt elkészítjük a habarást: egy-két kávéskanál lisztet elkeverünk a tejfölben. Ha már nem csomós a tejföl, beleszedünk pár kanállal a pörkölt levéből és azzal is elkeverjük. végül az egészet belecsurgatjuk a forrásban levő pörköltbe, közben folyamatosan, szorgalmasan kevergetjük, nehogy kicsapódjon. Ha megvan, 2-3 percig még főzzük, hogy a liszt íze kimenjen belőle, ezalatt ellenőrizhetjük az ízét és állagát; ha szükséges, utánaízesítjük, illetve felöntjük, ha sűrű. Kínálhatjuk csőtésztával, nokedlivel, de feltétként kiválóan alkalmas zöldfőzelékekhez is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|